Autoquiz Duits

Hoe ver reikt jouw kennis over de Duitse auto? Welkom op de educatieve website waar je je kennis van de Duitse automerken kunt testen en verder uit kunt breiden in de autoquiz Duits. Speel dus zo vaak je wilt en vergroot spelenderwijs je kennis. Doe de quiz alleen of in groepjes, thuis of op school.

Test je kennis en doe de autoquiz Duits


Benieuwd hoeveel jij al weet? Test je kennis van de Duitse automerken in 20 quizvragen. Wat weet je over de Duitse auto’s en de Autobahn? Welke automerken ken je? Welk merk zakte voor de elandtest? Welk E-wegnummer loopt dwars door Duitsland? Weet je wat een Leitplanke is? En wie of wat was Horch? Feiten en leuke weetjes over auto’s, wegen, nummerborden en nog veel meer.

De eerste Duitse auto

Gottlieb Daimler en Carl Benz zijn bekende Duitse namen met betrekking tot de verbrandingsmotor en de eerste auto (1885). De vrouw van Benz maakte in 1888 een proefrit met de nieuwe automobiel van haar man. Die succesvolle rit van 80km resulteerde in de verkoop van tientallen auto’s. Dankzij dit succes wordt Carl Benz gezien als de vader van de automobiel. Een andere bekende naam is Rudolf Diesel, hij verbeterde de zware-oliemotor (1892).

Quiz

De autoquiz Duits bevat veel beeld- en/of videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen.

Veel succes met de Duitse autoquiz en deel de kennis. Start de autoquiz!