Autoquiz Engels

Benieuwd hoeveel jij al weet over Britse auto’s? Test je kennis in de autoquiz Engels. Weet je welke automerken van oorsprong Brits zijn? Met welke auto James Bond het meest in verband wordt gebracht? Hoeveel mensen er in de wereld links rijden? Wat is het Engelse woord voor een ‘vluchtstrook’?

Test je kennis en doe de autoquiz Engels!

De Britten en hun sportwagens

Groot Brittannië heeft een rijke geschiedenis op autogebied. Engeland heeft zeer veel automerken gekend. Daarvan zijn tegenwoordig bijna geen van over. De Britse automerken die nog iets voorstellen zoals Rolls Royce, Land Rover, Jaguar, zijn in buitenlandse handen. Maar de reputatie van de Britse sportwagen staat nog als een huis. De klassieke tweepersoons sportwagen heeft zijn wortels vooral in het Verenigd Koninkrijk. In tegenstelling tot andere landen bouwde de Britse auto-industrie veel sportwagens in een betaalbare klasse, vooral na de Eerste Wereldoorlog. Austin Healey’s, Jaguars, MG’s en Triumphs zijn nog altijd ongekend populair.

Quiz

De autoquiz bevat veel beeld- en videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen.

Veel succes met de autoquiz Engels en deel de kennis.