Autoquiz Frans

Hoe ver reikt jouw kennis over de Franse auto? Welkom op de educatieve website waar je je kennis van de Franse automerken kunt testen en verder uit kunt breiden. Speel dus zo vaak je wilt en vergroot spelenderwijs je kennis. Doe de quiz alleen of in groepjes, thuis of op school.

Test je kennis en doe de autoquiz Frans


Benieuwd hoeveel jij al weet? Test je kennis van de Franse automerken in 18 quizvragen. Wat weet je over de Franse auto’s en het Franse wegennet? Welke automerken ken je? Wat moet je verplicht in je auto hebben in Frankrijk? Wat betekent de A achterop een Franse auto? Weet je wat een cassis is? En welk Frans automerk is eigenaar van een voetbalclub? Feiten en leuke weetjes over auto’s, wegen, verkeersborden en nog veel meer.

Als eerste in Europa een auto van de lopende band

In 1919 komt in Frankrijk voor het eerst in de geschiedenis een auto van de lopende band: het bedrijf Citroën slaagt erin een vier persoons auto van 10 PK te produceren met een serieproductie van tienduizend per jaar. Deze auto kostte toen 7500 francs (ca. 1143 euro).

Citroën Type A Sport Torpedo

Door HanengerdaEigen werk, CC BY-SA 4.0, Link

Quiz

De autoquiz Frans bevat veel beeld- en/of videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen.

Veel succes met de Franse autoquiz en deel de kennis. Start de autoquiz!