Welkom op de educatieve website waar je je kennis van de Duitse dichter Johann Wolfgang von Goethe kunt testen en verder uit kunt breiden. Speel dus zo vaak je wilt en vergroot spelenderwijs je kennis. Doe de quiz alleen of in groepjes, thuis of op school.

Benieuwd hoeveel jij al weet over deze grootste Duitse schrijver aller tijden? Test je kennis  in 25 quizvragen. Wat weet je over deze wereldberoemde dichter? Wanneer leefde hij? Tot welke twee grote stromingen behoorde hij? In welke stad leefde hij een groot deel vaan zijn leven? Met welke andere grote dichter was hij bevriend? En aan welk werk schreef hij zo’n 60 jaar? Feiten en leuke weetjes over het genie Goethe.

Johann Wolfgang von Goethe

Goethe Kennis van land en SamenlevingGoethe komt uit een familie die deel uitmaakte van de welgestelde burgerij. In 1882 werd hij in de adelstand verheven, voor die tijd stond er geen von in zijn achternaam.
Na zijn rechtenstudies doet hij wat praktijk op in Wetzlar. Op 26-jarige leeftijd wordt hij door hertog Carl August aan diens hof uitgenodigd: Goethe bekleedde daar als vriend en minister meerdere politieke en administratieve ambten. De dichter, wetenschapper, filosoof en staatsman Goethe blijft daar de rest van zijn leven. Hij overlijdt op 82-jarige leeftijd.

Quiz

De quiz bevat veel beeld- en/of videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen.

Veel succes met de quiz en deel de kennis.