Harry Potter quiz

Hoe ver reikt jouw kennis over Harry Potter? Hoeveel weet je over de boeken en over de films? Hoe heet het toneelstuk dat over hem geschreven is? Wat zijn de Relieken van de Dood (Deathly Hallows)? Wie wordt Minister van Toverkunst (Minister for Magic) nadat Voldemort uiteindelijk verslagen is?

Test je kennis en doe de Harry Potter quiz

Harry Potter

Wie kent Harry Potter niet? De beroemdste tovenaarsleerling van de laatste twintig jaar. De eerste editie van zijn avonturen begon in 1997. We maakten toen kennis met een elfjarige wees met zwart haar. Hij had een litteken op zijn voorhoofd dat er als een bliksemschicht uitzag. Bovendien was hij een tovenaar in de dop en mocht daarom naar een toverschool. Op het filmdoek zagen we Harry Potter samen met zijn vrienden Hermelien Griffel (Hermione Granger) en Ron Wemel (Ron Weasley) ouder worden en avonturen beleven die allengs gevaarlijker werden en soms ook tragisch afliepen.

Het Harry Potter universum dijt langzaam uit. Naast de boeken en films, is er sinds kort ook een toneelstuk Harry Potter en het vervloekte kind (Harry Potter and the Cursed Child). Bovendien staat de film Fantastic Beasts and Where to Find Them op stapel. De film is een spin-off van de Harry Potter films en de eerste in een reeks van vijf films.

Quiz

De Harry Potter quiz bevat veel beeld- en videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen.

Veel succes met de Harry Potter quiz en deel de kennis.