Shakespeare quiz

Benieuwd hoeveel je weet over de grootste Engelse schrijver aller tijden? Test je kennis van Shakespeare in 20 quizvragen.

Mocht je deze quiz in het Engels willen doen, dan kan dat op de site Engels Klaslokaal: Shakespeare quiz in het Engels

William Shakespeare neemt ons in zijn toneelstukken mee naar Italië, Egypte, Verenigd Koninkrijk en we leren over de geschiedenis van Engeland in zijn histories. De beroemdste liefdesgeschiedenis aller tijden, die van Romeo en Juliet (‘O Romeo, Romeo, wherefore art thou Romeo?‘), is van zijn hand. Zijn toneelstukken worden in vele landen en even zoveel talen keer op keer opgevoerd en verfilmd. Hoeveel weet jij over zijn leven en werk? Test je kennis en doe de Shakespeare quiz.

William Shakespeare

William Shakespeare - quiz - Kennis van land en VolkVeel weten we niet over zijn leven. Wel dat hij in Stratford-upon-Avon is geboren en gestorven en dat hij op een gegeven moment naar Londen trok om daar zijn geluk als acteur en toneelschrijver te beproeven en daar zeer succesvol was. Zijn 37 toneelstukken zijn na zijn dood gepubliceerd door vrienden en collega’s.

Vragen

Hoe zag een theater in zijn tijd er uit? En wat schreef hij naast toneelstukken? Hadden acteurs evenveel aanzien toen als vandaag?

Quiz

De Shakespeare quiz bevat veel beeld- en/of videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen.

Veel succes met de quiz over Shakespeare en deel de kennis.