Ben je benieuwd hoeveel je weet van die Duitse, Engelse of Franse kersttraditie? Ken je de vele namen van Engelse Santa en de namen van zijn vliegende rendieren? Wat weet je van gebruiken als Rummelpottlaufen en Bleigießen? Wat eet een Fransman met kerst en hoe viert men kerst in de Provence? Test je kennis in de Duitse, Engelse of Franse kerstquiz.Weet je wat de oudste kerstmarkt van Duitsland is, of hoe de knecht van Nikolaus heet?

Test je kerstkennis met

Duitse kerstquiz

Engelse kerstquiz

Franse kerstquiz

Duitse, Engelse of Franse kerstquiz - Kennis van Land en Volk

Duitse Kerst

Feiten en leuke weetjes over Advent, Kerst, Oud & Nieuw en Driekoningen in Duitsland en andere Duitstalige landen. Waar bevindt zich de oudste kerstmarkt van Duitsland, hoe heet de knecht van Nikolaus in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg, welk feest heet Silvester en wat eten de Duitsers traditiegetrouw met Kerst?

Engelse Kerst

In Nederland vieren misschien velen van ons Kerst, maar diep in ons hart is en blijft de enige goedheilig man Sinterklaas. In de Angelsaksische landen echter – Groot-Brittannië en Amerika voorop – gaat men voluit met de Kerst: kerstkaarten, kerstlichten, Christmas stockings, kerstmaaltijden, kerstlichten, kerstreclame, kerstfilms, kerstliederen. De kerstspullen zijn niet aan te slepen. En de voorbereidingen voor de Christmas pudding beginnen al weken van te voren. De eerste kerstkaart die werd gestuurd was een Britse. De dikbuikige Kerstman met zijn rendieren zoals we die nu kennen, is gebaseerd op een oud Amerikaans gedicht.

Franse kerst

Wat weet je van Kerst in de Provence of Kerst in de Franse overzeese gebieden? Feiten en leuke weetjes over Advent, Kerst, Oud & Nieuw en Driekoningen in Frankrijk en andere Franstalige landen. Hoe viert men Kerst in Frankrijk, wat zijn Santons, door wie wordt Saint Nicolas geholpen, welk feest heet Le Réveillon en wat eten de Fransen traditiegetrouw met Kerst?

Quiz

De quiz over de vele feestdagen in de decembermaand bevat meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen. Gevarieerde vragen, vele met afbeeldingen en filmpjes. Veel succes met de feestelijke quiz en deel de kennis.