Ben je benieuwd hoeveel je weet van die Engelse kersttraditie? Hoe heten de klassieke kerstliederen die in Groot-Brittannië gezongen worden? Wat komt er met Kerst op tafel? Hoe heten die rendieren eigenlijk? Test je kennis in de Engelse kerstquiz.

Doe de Engelse kerstquiz

 

Britse kerstballen met glitters

Engelse Kerst

In Nederland vieren misschien velen van ons Kerst, maar diep in ons hart is en blijft de enige goedheilig man Sinterklaas. In de Angelsaksische landen echter – Groot-Brittannië en Amerika voorop – gaat men voluit met de Kerst: kerstkaarten, kerstlichten, Christmas stockings, kerstmaaltijden, kerstlichten, kerstreclame, kerstfilms, kerstliederen. De kerstspullen zijn niet aan te slepen. En de voorbereidingen voor de Christmas pudding beginnen al weken van te voren. De eerste kerstkaart die werd gestuurd was een Britse. De dikbuikige Kerstman met zijn rendieren zoals we die nu kennen, is gebaseerd op een oud Amerikaans gedicht.

Quiz

De Engelse kerstquiz bevat veel beeld- en videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen.

Veel succes met de Engelse kerstquiz en deel de kennis.