Test je kennis van de Verenigde Staten met een Amerika quiz. Wat weet je van het land? Wat is de Superbowl en Super Tuesday? In welke Amerikaanse staat bevindt zich The Grand Canyon en waar staan de dertien strepen voor in de Amerikaanse vlag? Benieuwd hoeveel jij al weet?

Test je kennis en start de Amerika quiz!

Verenigde Staten van Amerika

Land van onbeperkte mogelijkheden, land van de American Dream, land van ’the free’ en het thuis van ’the brave'(de dapperen) zoals ze in hun eigen volkslied zingen, maar ook land van het gigantische wapenbezit, van trailer trash en van het Wilde Westen.

Eigenlijk is het niet zozeer een land , maar een continent bestaande uit tientallen staten en bovendien groter dan Europa. Land van de rap, de ghettos, van de blues en jazz. Land van de Trump Tower, waar een krantenjongen een miljonair kan worden. Of is The American Dream voorbij? Een land met vele klimaten, grenzend aan tenminste twee oceanen. Amerika is ons welbekend dankzij films, series en misschien ben je er wel eens al geweest.

Quiz

De Amerika quiz bevat veel beeld- en videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen.

Er staan op deze site over kennis van land en volk veel algemene quizzen over de Verenigde Staten van Amerika, maar ook quizzen over specifieke onderwerpen uit de Amerikaanse samenleving.
Test dus je kennis in deze Amerika quiz en doe ook de andere Amerikaanse quizzen.

Veel succes met de Amerika quiz en deel de kennis.