Welkom op de website waar je je kennis van Duitsland kunt testen in een heleboel quizzen. Hoeveel weet je over de Bondsrepubliek Duitsland?

Benieuwd hoeveel jij al weet? Test je kennis van Duitsland in 15 quizvragen. Wat weet je van het land? Wat is de langste rivier van Duitsland en hoe heet het hoogste punt van het land? In welke stad zetelde de regering tot aan de Duitse hereniging en wanneer was die Wende?

Test je kennis en start de Duitsland quiz!

Duitsland

Een aantal feiten op een rij: Duitsland (Deutschland) ligt in centraal Europa en heeft heel veel buurlanden. Hoeveel, daarover wordt in een van de Duitse quizzen een vraag gesteld. Ons buurland is 357.022 km”² groot; Nederland past ongeveer 8.6 keer in Duitsland. Het aantal inwoners van Duitsland is ongeveer 82 miljoen en met rond de 120 miljoen moedertaalsprekers is de Duitse taal de grootste taal in de Europese Unie. Nederland is een van de belangrijkste handelspartners van Duitsland (top 3), dus kennis van de Duitse taal, maar ook van zijn cultuur, gewoonten en geschiedenis zijn heel belangrijk voor Nederland.

Er staan op deze site over kennis van land en volk veel algemene quizzen over Duitsland, maar ook quizzen over specifieke onderwerpen uit de Duitse samenleving.
Test dus je kennis in deze Duitsland quiz en doe ook de andere Duitse quizzen.

Quiz

Feiten en leuke weetjes over Duitsland. De Duitsland quiz bevat meerdere soorten vragen:
open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen. Gevarieerde vragen –vele met afbeeldingen- over onder andere sport, historische, geografische, culturele, culinaire en toeristische onderwerpen.

Veel succes met de quiz over Duitsland en deel de kennis. Start de quiz!