Welkom op de website waar je je kennis van Frankrijk kunt testen in een heleboel quizzen. Hoeveel weet je over La Douce France?

Benieuwd hoeveel jij al weet? Test je kennis van La France in 15 quizvragen. Wat weet je van het land? Wat is de langste rivier van Frankrijk en wat is bouillabaisse? Wat betekent een A achterop een Franse auto en wie was Le roi soleil?

Test je kennis en start de Frankrijk quizzen!

Frankrijk quiz 1

Frankrijk quiz 2

Frankrijk quiz 3

Frankrijk quiz 4

Frankrijk quiz 5

Frankrijk quiz 6

Frankrijk quiz 7

Frankrijk

Een aantal feiten op een rij: Frankrijk ligt in West Europa, is het favoriete vakantieland van Nederlanders en heeft al eeuwenlang dezelfde, natuurlijke grenzen (behalve in het noorden). Welke landen Frankrijk omringen, daarover wordt in de Franse quizzen een vraag gesteld. Frankrijk is het grootste land van West Europa: Nederland past ongeveer 13 keer in Frankrijk. Het aantal inwoners van Frankrijk is ongeveer 66 miljoen en met rond de 220 miljoen moedertaalsprekers staat de Franse taal op de achtste plaats op de lijst van internationale talen. Nederland onderhoudt intensieve betrekkingen met Frankrijk, dus test je kennis van de Franse taal, maar ook de cultuur, gewoonten en geschiedenis van Frankrijk zijn heel belangrijk voor Nederland.

Er staan op deze site over kennis van land en volk veel algemene quizzen over Frankrijk, maar ook quizzen over specifieke onderwerpen uit de Franse samenleving. Test dus je kennis in deze Frankrijk quiz en doe ook de andere Franse quizzen.

Quiz

Feiten en leuke weetjes over Frankrijk. De Frankrijk quizzen bevat meerdere soorten vragen:
open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen. Gevarieerde vragen –vele met afbeeldingen- over onder andere sport, historische, geografische, culturele, culinaire en toeristische onderwerpen.

Veel succes met de quizzen over Frankrijk en deel de kennis: je score kun je op de site vermelden.