Welkom op de website waar je je kennis van Groot-Brittannië kunt testen in een heleboel quizzen. Hoeveel weet je over het Verenigd Koninkrijk?

Is het nu Engeland, Groot-Brittannië of het Verenigd Koninkrijk? Mag je deze benamingen door elkaar heen gebruiken? En hoort Noord-Ierland er eigenlijk bij? Hoeveel weet je over het Verenigd Koninkrijk?

Test je kennis van Groot-Brittannië met behulp van onderstaande quizzen.

Groot-Brittannië quiz 1

Groot-Brittannië quiz 2

Groot-Brittannië quiz 3

Groot-Brittannië quiz 4

Groot-Brittannië quiz 5

Groot-Brittannië quiz 6

Groot-Brittannië quiz 7

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is onze buurman aan de andere kant van de Noordzee en bestaat (nu nog) uit vier naties. De officiële benaming van dit land is Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland. Het aantal inwoners van Groot-Brittannië is ongeveer 63 miljoen en met 335 miljoen moedertaalsprekers staat de Engels taal op de derde plaats op de lijst van internationale talen. In Nederland is het Engels een verplicht (kern)vak. Maar Groot-Brittannië is nog zoveel meer. De lijst is eindeloos maar denk aan bijvoorbeeld: Britpop, the swinging sixties, the Big Ben, Londen, Schotland, the stiff upper lip, Britse humor, hooligans, pubs, Schotse whisky, Shakespeare, de bolhoed en de krijtrotsen van Dover.

Quiz

De quizzen bevat veel beeld- en videomateriaal en stellen meerdere soorten quizvragen over Groot-Brittannië: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen.

Naast deze algemene quizzen over Groot-Brittannië, staan er op deze site maar ook quizzen over specifieke onderwerpen uit de Britse samenleving. Test dus je kennis met deze quizzen over Groot-Brittannië en doe ook de andere Groot-Brittannië quizzen.

Veel succes met de quizzen en deel de kennis.