Welkom op de website waar je je kennis van Groot-Brittannië kunt testen in een heleboel quizzen. Hoeveel weet je over het Verenigd Koninkrijk?

Is het nu Engeland, Groot-Brittannië of het Verenigd Koninkrijk? Mag je deze benamingen door elkaar heen gebruiken? En hoort Noord-Ierland er eigenlijk bij? Hoeveel weet je over het Verenigd Koninkrijk?

Test je kennis en doe de Verenigd Koninkrijk quiz

Groot-Brittannië / Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is onze buurman aan de andere kant van de Noordzee en bestaat (nu nog) uit vier naties. De officiële benaming is het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland. Groot-Brittannië is het eiland dat uit drie naties bestaat: Engeland, Schotland en Wales.Het aantal inwoners van Groot-Brittannië  is ongeveer 63 miljoen en met 335 miljoen moedertaalsprekers staat de Engels taal op de derde plaats op de lijst van internationale talen. In Nederland is het Engels een verplicht (kern)vak. Maar Groot-Brittannië is nog zoveel meer dan onze buurman die huivert om bij Europa te horen. De lijst is eindeloos maar denk aan bijvoorbeeld: Britpop, the swinging sixties, the Big Ben, Londen, Schotland, the stiff upper lip, Britse humor, hooligans, pubs, Schotse whisky, Shakespeare, de bolhoed en de krijtrotsen van Dover.

Quiz

De Verenigd Koninkrijk quiz bevat veel beeld- en videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen.

Er staan op deze site over kennis van land en volk veel algemene quizzen over Groot-Brittannië, maar ook quizzen over specifieke onderwerpen uit de Britse samenleving. Test dus je kennis in deze Groot-Brittannië quiz en doe ook de andere Groot-Brittannië quizzen.

Veel succes met de quiz en deel de kennis.