Welkom op de educatieve website waar je je kennis van Monaco kunt testen en verder uit kunt breiden. Speel dus zo vaak je wilt en vergroot spelenderwijs je kennis. Doe de Monaco quiz alleen of in groepjes, thuis of op school.

Benieuwd hoeveel jij al weet? Test je kennis van Monaco in 20 quizvragen. Hoe ver reikt jouw kennis over de ministaat Monaco? Hoe komt Monaco aan zijn naam? Hoe klein is Monaco eigenlijk? Welke Amerikaanse filmster zag haar droom vervuld en werd prinses en hoe heet de dynastie die al lang het ministaatje regeert? Welke taal spreken de inwoners en met welke munt kun je er betalen? Wat hebben James Bond en Alfred Hitchcock met Monaco te maken?

Test je kennis en doe de quiz over de dwergstaat Monaco!

Monaco quiz

In Nederland is Monaco vooral bekend door de verhalen in de roddelbladen over de rijke familie die Monaco regeert. Monaco, prachtig dwergstaatje aan de Middellandse Zee, grenzend aan Frankrijk, romantisch en voor velen een droomplek: azuurblauwe zee, prachtige natuur, een casino, veel vertier. De rijken der aarden vermaken zich prima in Monaco. Monaco, een belastingparadijs. Zo´n klein ministaatje, maar toch een eigen volkslied, eigen kentekenplaten en een eigen vorst. En welk land kan zeggen dat zijn prinses een hit heeft gehad?…

Quiz

De quiz over Monaco bevat veel beeld- en videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: sorteervragen en meerkeuzevragen.
Veel succes met de quiz over Monaco en deel de kennis.