Hoe ver reikt jouw kennis over school in Duitstalige landen? Welkom op de educatieve website waar je je kennis van het Onderwijs in Duitsland kunt testen en verder uit kunt breiden. Speel dus zo vaak je wilt en vergroot spelenderwijs je kennis. Doe de quiz alleen of in groepjes, thuis of op school.

Test je kennis en doe de Onderwijsquiz Duits

Benieuwd hoeveel jij al weet? Test je kennis van het Duitse schoolsysteem in 15 quizvragen. Wat weet je over het onderwijs in Duitsland? Welke niveaus zijn er? Met welke leeftijd begint de leerplicht? Ken je de schoolvakken in het Duits? En waar staat de oudste universiteit van Duitsland? Feiten en leuke weetjes over school en universiteit in Duitsland door de eeuwen heen.

Onderwijs in Duitsland

Lang (vanaf de Middeleeuwen) hoorden de meeste scholen bij de kerk, soms hadden steden scholen. Een van de grote voorstanders van schoolonderwijs was de reformator Maarten Luther. Eind 16de eeuw werd voor het eerst, alleen voor jongens, de algemene schoolplicht geïntroduceerd. In de jaren zestig van de 20ste eeuw ontstond het huidige onderwijssysteem.

Quiz

De Onderwijsquiz Duits bevat veel beeld- en/of videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen.

Veel succes met de Onderwijsquiz Duits en deel de kennis.Start de schoolquiz!