Hoe ver reikt jouw kennis over school in Engelstalige landen? Weet je hoe een kleuterschool wordt genoemd in Amerika of Groot-Brittannië? Hoe heet het examen dat de meeste Britse leerlingen moeten afleggen op hun zestiende? Duurt het Amerikaanse schooljaar langer of korter dan bij ons? Moet je in Groot-Brittannië een schooluniform dragen? Hoe heet het feest dat een schooljaar afsluit in Engelstalige landen?

Test je kennis en doe de Schoolquiz Engels!

School in Engelstalige landen

Net als in Nederland gaan ook in Engeland en Amerika alle kinderen in de leerplichtige leeftijd naar school. Nederlandse leerlingen mogen in hun eigen kleren naar school mogen, de meeste Britse leerlingen dragen een schooluniform. De meeste Britse leerlingen gaan naar staatsscholen in het Verenigd Koninkrijk, een kleine minderheid gaat naar privé scholen. Deze vaak peperdure en exclusieve privéscholen worden public schools genoemd.

Over Amerikaanse highschools (voortgezet onderwijs) zijn talloze films gemaakt. Zo zul je misschien al weten dat in de Verenigde Staten de meeste leerlingen geen schooluniform dragen. En dat scholieren hechte sociale groepen vormen, zoals de jocks (sportieve types), populars (populaire meisjes) en de geeks (buitenbeentjes).

Quiz

De schoolquiz Engels bevat veel beeld- en videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen.

Veel succes met de Schoolquiz Engels en deel de kennis.