De Duitse Songfestivalquiz: een kennis van land en volk quiz.
Welkom op de educatieve website waar je je kennis van het Eurovisiesongfestival in en door Duitstalige landen kunt testen en verder uit kunt breiden. Speel dus zo vaak je wilt en vergroot spelenderwijs je kennis. Doe de quiz alleen of in groepjes, thuis of op school.

Start de Songfestivalquiz!

Benieuwd hoeveel jij al weet? Test je kennis van het Duitse Songfestival in 15 quizvragen.
Wat weet je over het Songfestival van de drie Duitstalige landen? In welk Duitstalig land werd het eerste Songfestival gehouden en in welk jaar was dat? Hoe heet de Oostenrijkse winnaar met jurk én baard? Wie is Ralf Siegel? Wie kent het liedje “ein bisschen Frieden” en door wie werd dit winnende liedje gezongen? Feiten en leuke weetjes over het internationale Songfestival door en in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Eurovisiesongfestival

Het Eurovisiesongfestival (ESF: Eurovision Song Contest) is een internationale liedjescompetitie. Aan het songfestival kan ieder actief lid van de EBU (European Broadcasting Union) meedoen, maar sinds 2015 doet ook Australië mee. Het festival wordt sinds 1956 jaarlijks op de televisie uitgezonden, aanvankelijk alleen in Europa, zo’n tien jaar later ook in landen daarbuiten. Het festival is ook op het internet te volgen.

De Songfestivalquiz Duits bevat veel beeld- en/of videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen. Veel succes met de Songfestivalquiz Duits en deel de kennis.