Benieuwd hoeveel jij weet? Test je kennis van het Engelstalige Songfestival in 15 quizvragen.

Wat weet je over het Songfestival van de Engelstalige wereld? Welk Engelstalig land (dat geen deel van Europa uitmaakt) mocht in 2015 voor het eerst meedoen ter ere van het zestigjarig jubileum van het festival? Welk land is qua aantal overwinningen het succesvolste land in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival? Ierland of Groot-Brittannië? Wie is de laatste Britse songfestivalwinnaar? Feiten en leuke weetjes over het internationale Songfestival door en in Groot-Brittannië en Ierland.

Eurovisiesongfestival

Het Eurovisiesongfestival (ESF: Eurovision Song Contest) is een internationale liedjescompetitie. Aan het songfestival kan ieder actief lid van de EBU (European Broadcasting Union) meedoen, maar sinds 2015 doet ook Australië mee. Het festival wordt sinds 1956 jaarlijks op de televisie uitgezonden, aanvankelijk alleen in Europa, zo’n tien jaar later ook in landen daarbuiten. Het festival is ook op het internet te volgen.

De Songfestivalquiz Engels bevat veel beeld- en/of videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen. Veel succes met de Songfestivalquiz Engels en deel de kennis.