De Franse Songfestivalquiz: een kennis van land en volk quiz.

Welkom op de educatieve website waar je je kennis van het Eurovisiesongfestival in en door Franstalige landen kunt testen en verder uit kunt breiden. Speel dus zo vaak je wilt en vergroot spelenderwijs je kennis. Doe de quiz alleen of in groepjes, thuis of op school.

Start de Songfestivalquiz!

Benieuwd hoeveel jij al weet? Test je kennis van het Franse Songfestival in 15 quizvragen.
Wat weet je over het Songfestival van de Franstalige landen? Waarom heeft Frankrijk twee keer niet meegedaan aan het Songfestival en welke rel brak er in 1989 uit omtrent de Franse inzending? Feiten en leuke weetjes over het internationale Songfestival door en in Frankrijk en andere Franstalige landen.

Eurovisiesongfestival

Het Eurovisiesongfestival (ESF: Eurovision Song Contest) is een internationale liedjescompetitie. Aan het songfestival kan ieder actief lid van de EBU (European Broadcasting Union) meedoen, maar sinds 2015 doet ook Australië mee. Het festival wordt sinds 1956 jaarlijks op de televisie uitgezonden, aanvankelijk alleen in Europa, zo’n tien jaar later ook in landen daarbuiten. Hoewel de eerste festivals worden gefilmd worden ze voornamelijk via de radio beluisterd. Per jaar neemt het aantal kijkers (televisiebezitters) toe. Het festival is tegenwoordig ook op het internet te volgen.

De Songfestivalquiz Frans bevat veel beeld- en/of videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen. Veel succes met de Songfestivalquiz Frans.