Hoe ver reikt jouw kennis over sport in Engelstalige landen? Welke Londense voetbalclub is het vaakst landskampioen geworden? Wat bedoelen Amerikanen als ze het over The World Series hebben? Doet Nederland mee aan het rugbytoernooi Six Nations?

Test je kennis en doe de Sportquiz Engels

Sport in Engelstalige landen

In Groot Brittannië hebben zich veel sporten ontwikkeld die wereldwijd verbreid zijn zoals voetbal, rugby en golf. Zelf zijn de Britten gek op deze sporten maar ook minder bekende sporten zoals cricket, croquet, lacrosse, curling en cricket zijn erg populair. Er wordt intens meegeleefd met team GB tijdens de Olympische Spelen en Britse sporthelden worden soms tot de adelstand verheven, zoals Sir Bradley Wiggins.

In Amerika zijn American football, honkbal en basketbal populaire sporten die stadions vol met mensen trekken. Maar Amerikaanse sporters doen het op een heleboel vlakken buitengewoon goed, zoals bleek op de Olympische Spelen van Rio: Michael Phelps is de Amerikaanse zwemmer die het meeste Olympische eremetaal ooit heeft gewonnen en Simone Biles is een turnfenomeen.

Quiz

De Sportquiz Engels bevat veel beeld- en videomateriaal en stelt meerdere soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en sorteervragen.

Veel succes met de Sportquiz Engels en deel de kennis.