Vijf quizzen van elk 15 vragen over de wereldsteden Berlijn, Londen, New York, Parijs en Wenen. Test je kennis van deze wereldsteden met behulp van onderstaande vijf steden quizzen.

Berlijn quiz

Een stad met een bewogen geschiedenis vol gedenkplaatsen. De huidige metropool Berlijn geldt als een van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra in Europa. Bovendien is Berlijn een van de groenste steden van Europa.

Londen quiz

De Romeinen stichten de stad Londinium waarschijnlijk in het jaar 43. Het is sinds die tijd een belangrijke stad gebleven. Bijna verwoest door The Great Fire in 1666, en maar altijd het politieke, economische en culturele centrum van het Verenigd Koninkrijk.

New York quiz

New York kennen we allemaal, al zijn we er nooit geweest. Op film en in series kunnen de stad dagelijks meemaken. We herkennen het Vrijheidsbeeld, de skyline van Manhattan, Central Park en Wall Street. Maar de dynamiek en de vibe van deze wereldstad kun je alleen daar voelen.

Parijs quiz

Parijs… alom bezongen en al bekend in de Romeinse tijd.
Welvarend vanaf het prilste begin, strategisch gelegen tussen vier handelsroutes.
Centrum van mode, van cultuur, Reine du Monde!

Wenen quiz

“Wien, Wien nur du allein”: Het is het refrein van het lied “Wien, du Stadt meiner Träume” (1912). Het lied van Rudolf von Sieczynski werd een wereldhit. Nog steeds illustreert het refrein de metropool Wenen: zijn muziek, architectuur, historie en kunstschatten. En niet te vergeten de beroemde Kaffee mit Sachertorte.